Gevelreiniging

Gevelreiniging

Een schone en nette gevel is belangrijk bij een gebouw of woning. Vaak wordt er een eerste indruk gewekt door wat het gebouw uitstraalt. Een onverzorgde of bekladde gevel kan een onbehaaglijk gevoel oproepen bij bezoekers. Onder invloed van het weer, verkeer, natuur, industrie en soms zelfs vandalisme ontstaat er vervuiling van gevels. Door de gevel tijdig te reinigen is uw gevel beter beschermd tegen de invloeden van buitenaf en zorgt u voor een professionele uitstraling naar uw klanten en bezoekers.

Er zijn veel verschillende soorten gevels en elke gevel vereist een ander reinigingsplan. Enkele voorbeelden van de reinigingstechnieken zijn als volgt:

Hogedrukreiniging

Met een hogedrukspuit wordt de gevel schoongespoten, dit kan met koud of warm water. Hogedrukreiniging kan veelal worden uitgevoerd op gevels die zijn aangetast door bijvoorbeeld algen, mossen, graffiti en verkeersinvloeden.

Handmatig borstelen

Borstelen wordt vaak uitgevoerd in combinatie met hogedruk reiniging. Eerst wordt de gevel helemaal in geborsteld met reinigingsmiddel en daarna wordt de gevel onder hogedruk warmwater gereinigd.

Deze methode doen wij met gevels waar het aangehechte vuil niet goed te verwijderen is.

Stralen of Zandstralen

Zandstralen passen wij pas toe als de vervuiling erg zwaar is en als er niets anders meer mogelijk is. Dit kan de oorzaak hebben van roetaanslag of graffiti die in de steen is getrokken.

Met deze techniek wordt er onder lagedruk met een mild straalmiddel tegen uw gevel gespoten. Afhankelijk van de steensoorten en het type vervuiling kiezen we het meest geschikte straalmiddel. Door de lage druk kunnen ook kwetsbare en poreuze ondergronden probleemloos gestraald worden.

Impregneren

Om het reinigingsresultaat zo lang mogelijk effectief te laten zijn, zullen wij u altijd adviseren om uw gevel tevens te impregneren. Het impregneren bestaat uit het aanbrengen van waterafstotende toplaag.

Hierdoor kan er minder snel vuil in de gevel trekken en blijft deze er langer mooi uitzien. Bovendien bent u beter beschermd tegen schimmelvorming.

Wij zullen altijd vóór uitvoering van de werkzaamheden uw wensen en eisen met u doornemen. Samen met u kunnen wij beslissen welke methode wij specifiek bij u zullen inzetten en welk resultaat u mag verwachten.

Voor

Voor behandeling

Na behandeling

Na behandeling